2 Hodnocení 2012-13

Hodnocení činnosti fiktivních firem za školní rok 2012/13

Ve školním roce 2012/13 pracovalo na naší škole celkem 4 fiktivní firmy, které byly přihlášeny u Centra fiktivních firem v Praze. Byly to tyto firmy:  Perfect Style, s. r. o., Energie, s. r. o., Kateřina Lavičková, Autoškola, Fast Street, s. r. o,. Ostatní firmy, převážně z 2. ročníku oboru podnikání, pracovaly jako cvičné firmy. Dle možností se naše fiktivní firmy zúčastňovaly jednotlivých regionálních veletrhů.

Jako první se konal v říjnu veletrh v Mostě, kterého se celkově zúčastnilo 36 firem. Za školu se zúčastnila fiktivní firma Perfect Style, s.r.o. a byla velmi úspěšná. Získal 1. místo za nejlepší stánek, 1. místo obchodník veletrhu a 3. místo za elektronickou prezentaci firmy. Vyvrcholením činnosti, našich firem je regionální veletrh v Sokolově, který pořádá naše škola dne 28.2 2013. Zúčastnilo se celkem 36 firem z 8 středních škol, z toho dvě firmy ze Spojené školy v Šala. Tohoto veletrhu se zúčastnily i cvičné kanceláře.

Na Mezinárodní veletrh do Prahy vycestovala firma Kateřina Lavičková, Autoškola. Z Prahy jsme žádné přední ocenění nepřivezli, ale ani zde jsme se neztratili. Z celkového počtu fiktivních firem tj. 128, s bohatou zahraniční účastí, jsme se celkově umístili na 26 místě ve stánku a 16 místě v soutěži o Nejlepší katalog.

Během školního roku si své dovednosti v práci upevňovali žáci ve cvičné kanceláři. Zde se dvě cvičné firmy tj. Adriana Bártlová, Králíkárny a Jan Krejčí, VIO velmi dobře prosadili na veletrhu fiktivních firem v Sokolově. Tyto firmy vycestovali na veletrh do Písku.

V červnu 2013 se konal regionální veletrh v Písku. Firmy vedla paní uč. Angelika Klímová. V Písku se firmy umístily na předních místech a to: Jan Krejčí, VIO na 1. místě v nejlepší obchodník veletrhu a Adriana Bártlová, Králíkárny hned za ní, na 2. místě. Poslední akcí školního roku 2012/13 byl Obchodní den v Mariánských Lázních. Jako jediná škola jsme přijali pozvání na obchodování. Zde probíhala jediná soutěž a to v reklamním spotu. Zde jsme se ale neumístili.

V letošním roce jsme navázali spolupráci s předmětovými komisemi jazykářů a s IKT, kteří nám pomáhají při sestavování katalogů a prezentací. Největší slabiny máme v elektronických prezentacích. Doufáme, že za pomoci našich kolegů budou výsledky fiktivních firem ještě lepší a práce v Chodu podniku bude kvalitnější.

V Sokolově 25. 06. 2013                               Zapsaly: Bc. Ivana Dvorská, A. Klímová